Rally-NM er i gang

By Roger on Monday, January 13, 2014
Filled Under: Rally

I løpet av januar og februar braker NM vinteren 2014 frem. Startskuddet har allerede flerret opp med Sigdalsrally 11. januar, men to grener ble avlyst i uken som ledet opp mot begivenheten.

Vinter NM er i gang, men Rally-entusiaster måtte senke forventningene sine litt da både Shakedown og SSK ble avlyst på grunn av værforholdene. Det ble klart allerede søndag 5. at Shakedown ikke ville kunne bli arrangert fordi det verken var nok snø eller is til å gjennomføre dette. Allerede da ble det gjort klart at SS2 var i fare, men Rally-entusiastene håpet nok fremdeles på det beste.

Nyheten om at SS2 definitivt var avlyst kom ikke inn før dagen før rallyet, og begrunnelsen gitt her var også mangelen på snø og is. SS4 på sin side ble kortet inn. Resten av rallyet vil gå som planlagt, og selv om det ble noen innskrenkinger på lørdagens rally er det ikke noe som tyder på at det samme vil skje med fjellrallyet, som braker løs 25. januar. Etter dette vil vinter-NM avsluttes med KNA Kongsvinger (KNA Rally Finnskog) som finner sted 21. – 22. februar.

For rally-entusiaster som ønsker å føle det samme som NM-deltakerne gjør, er det nå flere muligheter for å lære seg å kjøre rally på vinterbane. Hvis du ønsker å ha denne opplevelsen selv, dele den med noen, eller gi den til noen andre kan du takket være YouWish vil du over en hel dag bli opplært i denne ekstremt spennende formen for glattkjøring av en profesjonell instruktør – i selveste Sigdal.

Nå begynner været også å bli kaldere, noe som vil gjøre at forholdene NM gikk glipp av snart vil være tilbake. Dere som ble skuffet over innskrenkingene under NM kan nå ta det igjen selv – og samtidig føle seg som ekte rallysjåfører.

Etter vinter-NM er planen KAK (Rally Sørland) fra 9. til 10. mai og NMK Aurskog Høland (Aurskog Høland Rally) den 21. juni, før det igjen blir en pause og det plukker opp igjen med NMK Hamar (Rally Hedemarken) den 20. september og Rally Telemark den 4. oktober.