Rally-Cross VM

Rallycross kan defineres som en hastighetskonkurranse, den kjøres og dømmes ut ifra tid på en lukket bane som er mellom 950 og 1400 meter. Først så kjøres det tre omganger med opptil seks biler i hvert heat i Norge, i EM så bruker de opp til åtte.

Disse omgangene kjøres på tid og den raskeste av disse førerne vil da få 10 poeng, nest raskest 7 poeng og så videre. Poengene blir lagt sammen fra to av disse omgangene og føreren med mest poeng vil få beste startspor i A-finalen. Hittil i rallycross så har det blitt arrangert Norgesmesterskap, Norgescup, Europamesterskap og også Vestlandsmesterskap. Tidligere i år så ble det også lovet for første gang at i 2014 skal det arrangeres VM i rally-cross.

Fra 2014 så oppgraderes det som tidligere har vært Europamesterskap ( EM ) til å bli Verdensmesterskap ( VM ), og dette er det utrolig mange som gleder seg til. Petter Solberg byttet som kjent over fra rally til rallycross nettopp på grunn av at dette var lovet at skulle skje, og Solberg er bare en av mange som ble utrolig glade og spente på den aller første VM innen rally som arrangeres i 2014.
Den største rivalen til Solberg, nemlig franskmannen Sebastien Loeb blir også å finne i rallycross- VM, noe som blir et utrolig spennende race mellom to VM vinnere for å forsøke å bli den aller første profesjonelle verdensmester innen to ulike bilsport.

Det var FIA (Fèdèration Internationale de l’Automobile) som avgjorde at det skulle arrangeres VM innen rallycross da de hadde et møte i Kroatia tidligere i år. Det internasjonale bilsportforbundet har også kommet med informasjonen om at minst ni av disse VM rundene i rallycross skal kjøres rundt i Europa, men minst to av løpene på foregå og gjennomføres i andre verdensdeler.

Det planlegges at det helt nye VM i rallycross skal starte i april i 2014 og skal da bestå av 11 eller 12 enkeltløp som skal fordeles på tre ulike kontinenter. Planleggingen er godt i gang og hele programmet skal avklares og legges frem av Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) i løpet av desember i år. Alle VM- løpene skal sendes direkte på TV, og aktuelle arrangørsteder er blant annet Bahrain, Marokko, Brasil, Canada, Mexico og fler.
De har også allerede annonsert at fra 2015 så planlegges det at rallycross- VM skal utvides og da arrangeres over seks ulike kontinenter.