Mads Østberg

By Tracy Doyle on Thursday, July 23, 2015
Filled Under: Rally

Mads Østberg er en av Norges beste rallykjørere. Han kjører VM-runder i WRC, og har også blitt Norgesmester flere ganger. I tillegg har han tatt pallplasser i WRC, inkludert én seier i 2012. Han begynte å kjøre som barn, og konkurrerte for første gang i rally da han var 16 år gammel.

God kjøring

I 2015 har Mads Østberg vist mye god kjøring, og lå lenge godt an blant annet på Sardinia. Han sikret seg sesongens første pallplass i runde 3, som ble kjørt i Mexico. Da ble Østberg på andreplass. Han ble også på andreplass i runde 4, som ble kjørt i Argentina. I Rally Sardinia ledet han før siste dag, men endte på femteplass. Likevel ligger han på andreplass sammenlagt hittil i sesongen, bak Sébastien Ogier. Det er veldig langt opp til Ogier, men Østberg og Andreas Mikkelsen på tredjeplass ligger og kniver mot hverandre om å bli beste norske fører i årets sesong. Østberg kjører for laget Citroën Total Abu Dhabi WRT.

Rivaler og kamerater

Østberg og Mikkelsen er de to beste norske førerne i WRC, og de er selvsagt kamerater til vanlig, men under løpene er de konkurrenter. I fjor ble Mikkelsen beste nordmann i WRC, da han endte på tredjeplass sammenlagt i sesongen. I år håper Østberg å bli best. Norske fans håper nok at begge skal være på pallen når sesongen er over, men det er ennå mange løp igjen. Hos ekspertene i Unibet får Østberg forsiktige odds til pallplass, topp 3, men skikkelig lave odds til å vinne over Sebastian Ogier. Han ligger også like bak Mikkelsen hva oddsen angår.

Vinnersjanser?

Til tross for at Mads Østberg ligger på andreplass i årets sesong, og til tross for jevnt god kjøring i 2015, ser det foreløpig ikke ut til at han skal klare å vinne sesongen. Det skyldes først og fremst at Sébastien Ogier har dominert sesongen, og leder klart.