Fremgangsrike norske rallyførere

By Roger on Wednesday, December 11, 2013
Filled Under: Rally

Det er langt ifra mangel på norske rallyførere som har hatt stor suksess både i Norge og i resten av verden. Men det er likevel noen som er hakket mer kjente i Norge og internasjonalt enn andre, noen av de er for eksempel Solberg brødrene.

Da er det altså Petter Solberg og Henning Solberg det er snakk om her, med kun ett år mellom disse brødrene er de blitt verdenskjente for kjøringen og talentet dems. De kommer fra Spydeberg i Østfold og er begge to Norges fremste rallyførere. Storebror Henning vant sin aller første fartsprøve i 2006 i rally-VM under Rally Argentina. Henning Solberg har også to 3.plasser som sine beste plasseringer i en VM-runde. Petter Solberg ble mest kjent under FIA verdensmester i rally i 2003, i 2013 så deltar han i EM-rallycross og X-games i rallycross.

En annen velkjent norsk rallyfører er Andreas Mikkelsen, født i 1989 og oppvokst i Oslo og Sveits. Han er hittil den yngste sjåføren noensinne til å ha tatt WRC- poeng. Det var få dager etter Mikkelsen fylte 17 år at han fikk sitt førerkort i England, debuterte som rallyfører og deretter vant Quinton Stages rally, noe som også gjorde han til den yngste som har vunnet det løpet.